shockwave therapie

Zorgverzekering in 2018

Begin november hebben alle zorgverzekeraars hun premies en aanvullende pakketten voor 2018 bekendgemaakt. De kans is groot dat er iets verandert aan de vergoeding van fysiotherapie door je zorgverzekering. Het is verstandig om dit op tijd te controleren, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Voor meer informatie over de veranderingen binnen de zorgverzekeraars in 2018 kun je kijken op de website van de fysiotherapeut.

Op de website van Independer vind je een vergoedingsoverzicht voor fysiotherapie. Daarin zie je per aanvullend pakket hoeveel behandelingen er vergoed worden in 2018.

Patiënten met een chronische aandoening hebben ook in 2018 vanaf de 21ste behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering.

Hieronder in de tabel, opgesteld door zorgverzekeringwijzer.nl en goedgekeurd door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, zijn de enige verzekeringen afgebeeld die jou zonder meer toelaten, voldoende dekking voor fysiotherapie bieden, én waarbij jij zeker weet dat je het aantal behandelingen krijgt waar je recht op hebt.

LET OP: De meeste verzekeraars passen de behandelindex toe. Daardoor kan het voorkomen dat jouw fysiotherapeut minder behandelingen mag geven dan waar je voor verzekerd bent! Bij de bovengenoemde verzekeringen is dit niet het geval. Verder bieden alle verzekeraars in deze tabel keuzevrijheid. Dat betekent dat jij altijd zelf kunt kiezen naar welke zorgverlener je gaat.
Wel zit er geen tandarts verzekering bij bovengenoemde prijzen.

Wil je er graag zeker van zijn dat de keuze van de zorgverzekeraar 100% bij je past, ga dan naar de zorgverzekeringwijzer en vergelijk alle mogelijke zorgverzekeraars overzichtelijk met elkaar.