Oedeemtherapie

Zelfmanagement bij oedeemklachten

Heeft u last van bijvoorbeeld een dikke arm, vocht in de benen, vocht in het gelaat of vocht op andere plaatsen na bv. een operatie of bestraling? Ook in deze barre tijden van corona kunnen onze oedeemfysiotherapeuten iets voor u betekenen en houden we graag contact met u. Met behulp van een telefonisch en/of video consult helpen we u graag door onder andere:

  • Het toesturen van een oefenschema waarmee u aan de slag kunt. Bewegen/oefenen is namelijk belangrijk voor het oedeem. Door het aan- en ontspannen van uw spieren wordt de afvoer van oedeem namelijk gestimuleerd. Samen kijken we regelmatig of het lukt met de oefeningen en of er nieuwe oefeningen kunnen worden toegevoegd.
  • Het aanleren van zelfmanagement technieken. Op afstand leren we u bepaalde technieken aan zodat u zelf de lymfestroom zo goed mogelijk op gang kan houden. Alleen al het eindpunt elke dag even behandelen kan een positief effect hebben. 
  • Wist u al dat een verfrollertje daarbij een heel handig hulpmiddel kan zijn?!
  • Het aanleren van een ademhalingsoefening. Ook de ademhaling is namelijk van groot belang bij het stimuleren van de afvoer van oedeem.Heeft u klachten van oedeem en wil u graag weten wat u er zelf aan kan doen? Of heeft u vragen hierover? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 0478 729932 (Venray) of 077 4778305 (Baarlo/Venlo) of mail naar [email protected].