De beste schouderzorg voor jou!

Schouderpijn is een veelvoorkomende klacht. Vaak blijven mensen met schouderklachten te lang onnodig doorlopen met pijn. Schouderpijn komt veelal voor in combinatie met klachten aan de nek en onderarm regio. De schouder is minder bewegelijk en pijnlijk bij bewegingen als reiken, jas aantrekken en haren wassen. De klacht kan op veel verschillende manieren ontstaan. De oorzaak van een schouderblessure kan duidelijk aanwijsbaar zijn, zoals bij een val, maar ook minder duidelijk, bijvoorbeeld door een overbelasting. Knooppunt Centrum van Gezondheid helpt je met behulp van het de laatste wetenschappelijke inzichten en zorgplannen zo snel mogelijk van je schouderpijn af. Voor een optimaal resultaat van de behandelingen maken wij gebruik van zorgplan systematiek en zijn wij derhalve aangesloten bij Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland en FysioTopics Nederland.

Persoonlijk

Bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid ben je verzekerd van de beste zorg voor je schouderklacht. De schoudergordel is een zeer complex gebied, omdat de schouder voor optimale bewegelijkheid afhankelijk is van het schouderblad, sleutelbeen, ribben en de nek. Om goed te achterhalen waar de oorzaak van de klacht wordt de klacht allereerst uitgebreid onderzocht door onze schouderspecialisten. Bij de eerste afspraak wordt met behulp van moderne en wetenschappelijke methoden direct de ernst van je klacht vastgesteld. Vanuit deze metingen wordt, in overleg met jou, een eerste behandelplan opgesteld.

De behandeling

De behandeling bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid bestaat uit een combinatie van hands-on behandelingen op de behandelbank, oefeningen thuis en in de oefenzaal en online begeleiding door middel van een app. Tevens biedt Knooppunt Centrum voor Gezondheid echografie, shockwave en EPTE aan mocht dit een aanvulling zijn voor het behandeltraject van je schouder. Afhankelijk van de ernst van je klacht kan de behandeling enkele weken tot een aantal maanden duren.

Exclusief bij praktijken van FysioTopics Nederland

Het Zorgplan Schouderpijn is ontwikkeld door professionals. Deze behandelwijze wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken die lid zijn van FysioTopics Nederland. Binnen deze vereniging ontwikkelen samenwerkende fysiotherapiepraktijken hoogwaardige zorgplannen voor jou. Deze zorgplannen staan voor de hoogste kwaliteit van zorg en worden ontwikkeld op basis van de landelijke richtlijnen en actuele wetenschappelijke inzichten.

Last van je schouder?

Weer lekker in je vel met Knooppunt!

schouderklachten fysiotherapie venlo venray baarlo knooppunt centrum voor gezondheid
oedeemtherapie

Fysiotherapie Venlo

Op zoek naar een fysiotherapie Venlo? Onze fysiotherapeuten…