MCKENZIE

Bekend geworden door de uitstekende resultaten bij lage rug- en nekklachten

McKenzie therapie is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie therapie is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij lage rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke.
Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. McKenzie therapie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

De McKenzie-therapeut kijkt in het eerste onderzoek of jouw klacht behandeld zou kunnen worden middels McKenzie therapie. Tijdens een vraaggesprek worden jouw klachten in kaart gebracht, waarna een bewegingsonderzoek plaatsvindt.

Na het vaststellen van de diagnose begint de behandeling gericht op jouw ‘zelfredzaamheid’. Je leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen jouw klachten zelf te verbeteren om jouw herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de houdingen en bewegingen tijdens jouw dagelijks leven. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met onder andere manuele technieken, zoals mobilisaties, manipulaties en/of oefeningen.