HANDTHERAPIE

handtherapie knooppunt venlo venray baarloWat is handtherapie?
Handtherapie is een specialisatie binnen de ergotherapie en fysiotherapie. Een handtherapeut heeft na het volgen van de HBO opleiding ergotherapie of fysiotherapie een aanvullende opleiding gevolgd welke zich specifiek heeft gericht op de handen. Hierbij komen de anatomie, wondgenezing, pathologie, diagnostiek en behandelmogelijkheden uitvoerig aan bod. Door het volgende van deze opleiding is een handtherapeut op de hoogte van alle behandelmogelijkheden, zowel conservatief (zonder operatie) als operatief.

Wat doet een handtherapeut?
Een handtherapeut voert allereerst een onderzoek uit om te bepalen waar de oorzaak van de klachten liggen. Vervolgens wordt hier een behandelplan op gebaseerd welke veelal bestaat uit oefentherapie, spalktherapie en praktische adviezen. De handen zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. Omdat alle kleine structuren in de hand, pols en onderarm nauw met elkaar in verbinding staan kunnen kleine letsels voor grote problemen zorgen bij het uitvoeren van je werkzaamheden en hobby’s.

Met welke klachten kan ik bij een handtherapeut terecht?
Bij alle klachten aan zowel de vingers, handen, polsen en onderarmen kun je bij een handtherapeut terecht. Van artrose (slijtage), reuma en peesletsels tot aan overbelastingsklachten zijn veelvoorkomende klachten waarbij wij je kunnen helpen. Daarnaast kunnen wij jou helpen met revalideren na chirurgische ingrepen (bij bijvoorbeeld artrose of reuma). Benieuwd of de handtherapeut iets voor jou kan betekenen? Maak dan gerust een afspraak voor een intakegesprek!

Spalken
De handtherapeut is in staat om hand- en polsspalken op maat te maken, of een stoffen variant (brace) te adviseren. Er wordt bij iedere patiënt een behandelplan op maat gemaakt. Een spalk is niet altijd de juiste behandeling, soms is oefentherapie of praktische adviezen meer voor de hand liggen. Daarom wordt er bij iedere patiënt individueel gekeken naar  het dagelijkse activiteitenniveau en de eigen wensen.

handtherapie spalk fysiotherapie venray venlo baarlo

“Hand- en ergotherapeut Eef is vriendelijk en kundig. Hij is zeer bereid om oplossingen te zoeken en die ook te maken (brace en een kousje voor de vinger). ”

Anoniem
handtherapie ergotherapie venlo venray baarlo

Mooie samenwerking met De Zorgroep

Mooie samenwerking met De Zorggroep en Medipoint om de zelfredzaamheid…
handtherapie baarlo venray venlo

Last van hand of pols?

Loop er niet mee door! Maak een afspraak met  Eef, onze handtherapeut. Wat…