HANDTHERAPIE

handtherapie knooppunt venlo venray baarloWat is handtherapie?

Handtherapie is een specialisatie binnen de ergotherapie en fysiotherapie. Een handtherapeut heeft na het volgen van de HBO-opleiding ergotherapie of fysiotherapie een aanvullende opleiding gevolgd welke zich specifiek heeft gericht op de handen. Hierbij komen de anatomie, wondgenezing, pathologie, diagnostiek en behandelmogelijkheden van hand- en polsletsels uitvoerig aan bod. Door het volgen van deze opleiding is een handtherapeut op de hoogte van alle behandelmogelijkheden, zowel conservatief (zonder operatie) als operatief.

Wat doet een handtherapeut?

Een handtherapeut heeft na het volgen van de HBO-opleiding ergotherapie of fysiotherapie een aanvullende opleiding gevolgd welke zich specifiek heeft gericht op de handen. Hierbij komen de anatomie, wondgenezing, pathologie, diagnostiek en behandelmogelijkheden van hand- en polsletsels uitvoerig aan bod. Door het volgen van deze opleiding is een handtherapeut op de hoogte van alle behandelmogelijkheden, zowel conservatief (zonder operatie) als operatief.

Met welke klachten kan ik bij een handtherapeut terecht?

Bij alle klachten aan zowel de vingers, hand, pols en onderarmen kun je bij een handtherapeut terecht. Veelvoorkomende klachten waarbij wij je kunnen helpen zijn artrose (slijtage), reuma en peesletsels tot aan overbelastingsklachten. Daarnaast kunnen wij jou helpen met revalideren na chirurgische ingrepen (bij bijvoorbeeld artrose of een triggerfinger). Benieuwd of de handtherapeut iets voor jou kan betekenen? Maak dan gerust een afspraak voor een intakegesprek!

Echografisch onderzoek

De handtherapeut heeft aanvullende scholingen gevolgd waardoor hij echografisch onderzoek en shockwave therapie kan verrichten in de hand- en polsregio. Echografisch onderzoek zegt vaak iets over hoe kansrijk een bepaalde behandeling gaat zijn. Hierdoor kunnen aan het begin van uw behandeltraject de juiste keuzes gemaakt worden met betrekking tot het behandelplan en wordt de juiste behandeling ingezet.

Spalken


De handtherapeut is in staat om hand- en pols spalken op maat te maken, of een stoffen variant (brace) te adviseren. Er wordt bij iedere patiënt een behandelplan op maat gemaakt. Een spalk is in sommige gevallen noodzakelijk, maar in andere gevallen werkt deze juist averechts. Daarom wordt er bij iedere patiënt individueel een behandelplan op maat gemaakt welke het beste aansluit bij het klachtenbeeld.

handtherapie spalk fysiotherapie venray venlo baarlo

“Hand- en ergotherapeut Eef is vriendelijk en kundig. Hij is zeer bereid om oplossingen te zoeken en die ook te maken (brace en een kousje voor de vinger). ”

Anoniem
handtherapie baarlo venray venlo

Last van hand of pols?

Loop er niet mee door! Maak een afspraak met  Eef, onze handtherapeut. Wat…