HANDTHERAPIE

handtherapie knooppunt venlo venray baarlo

DE BESTE ZORG BIJ HAND- EN POLSKLACHTEN!

De handen zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. Alle kleine structuren in de hand, pols en onderarm staan nauw met elkaar in verbinding. Hierdoor kunnen kleine letsels voor grote problemen zorgen bij het uitvoeren van je werkzaamheden, hobby’s en dagelijkse handelingen.

Persoonlijk

Bij onze handtherapeuten ben je verzekerd van de beste zorg bij hand- en polsproblemen. De handtherapeuten richten zich op klachten van de pols, de hand en de vingers. Er wordt ingezoomd op de handelingen of bewegingen die voor jou lastig of pijnlijk zijn en dit wordt gekoppeld aan je dagelijkse activiteiten, werkzaamheden of hobby’s. De behandeling is altijd op maat met als doel dat je zo optimaal mogelijk alles kunt doen dat voor jou belangrijk is. Onze handtherapeuten Koen en Eef zijn gespecialiseerde fysiotherapeut en gespecialiseerde ergotherapeut.

Klachten

Een blessure aan de hand heeft vaak grote gevolgen voor je dagelijks functioneren. Daarom is het belangrijk om blessures aan je hand en pols tijdig en op de juiste manier te behandelen. Onze handtherapeuten zijn gespecialiseerd om je hierbij te helpen. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en werken volgens de standaard en protocollen van de Nederlandse Vereniging van Handtherapie.

Veel voorkomende klachten zijn:

 • Pijn of uitstraling in de hand, pols of vingers
 • Peesklachten
 • Slijtage of pijnklachten aan de duim
 • Stijfheid
 • Beperkte beweging van de hand, pols of vingers
 • Krachtverlies in de hand, pols, onderarm of vingers
 • Blijven hangen of klikken van een vinger (trigger finger)
 • Zwelling
 • Polsbreuk
 • Moeite met bewegen na een operatie
 • Tintelingen in de hand (carpaal tunnel syndroom)

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak kun je de klachten met de handtherapeut bespreken. Hij zal je lichamelijk onderzoeken en indien zinvol ook een echo maken. Aan de hand van deze uitkomsten maakt de handtherapeut samen met jou een behandelplan op maat. De handtherapeuten overleggen onderling welke discipline (handfysiotherapeut of handergotherapeut) jou behandelt zodat je altijd de beste behandeling krijgt die je nodig hebt om zo snel en effectief mogelijk van je klacht af te komen.

De handtherapeuten hebben zich gespecialiseerd in het uitvoeren van echografisch onderzoek, shockwave therapie, dry-needling, neurodynamica en het maken van spalken op maat. Ook het oefenen en verbeteren van de mobiliteit (beweeglijkheid), spierkracht, coördinatie en stabiliteit maken deel uit van de behandeling. Er is zelfs de mogelijkheid om oefeningen of houdingsadviezen bij een voor jou betekenisvolle activiteit (zoals werk en/of hobby’s) op locatie uit te voeren. Onze handtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Handtherapie en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en keurmerk fysiotherapie.

Heb jij dus fysiotherapie, ergotherapie of handtherapie voor je pols, hand of vingers nodig? Maak dan hieronder een afspraak!

 

handtherapie spalk fysiotherapie venray venlo baarlo

“Hand- en ergotherapeut Eef is vriendelijk en kundig. Hij is zeer bereid om oplossingen te zoeken en die ook te maken (brace en een kousje voor de vinger). ”

Anoniem
handtherapie baarlo venray venlo

Last van hand of pols?

Loop er niet mee door! Maak een afspraak met  Eef, onze handtherapeut. Wat…