Gun jezelf een leefstijlcoach

Lees de blog van Robin, beweeg- en leefstijlcoach bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid.

Wanneer jij verandering wil op het gebied van leefstijl en echte resultaten wil behalen dan is een samenwerking met een leefstijlcoach de beste investering die je kunt doen. Het zal een investering zijn waar jij de rest van je leven plezier van hebt. Het gaat er voor zorgen dat jij die resultaten niet alleen behaalt maar ook nog eens vast kunt houden op een manier die bij jou past. Een leefstijlcoach kijkt naar het totaalplaatje van jouw gezondheid en leefstijl, en richt zich samen met jou op de toekomst. Ben je benieuwd hoe zo’n samenwerking er precies uit ziet en wat een leefstijlcoach voor jou kan doen? Lees dan vooral verder.

Jij bent uniek
Een goede leefstijlcoach heeft een hele bak kennis over alle leefstijl gerelateerde onderwerpen, en dat zijn er nogal een hoop. Een coach kent de theorie, gedragsmodellen, huidige cijfers en vele onderzoeken maar zal jou nooit zien als een nummer om de theorie op toe te passen. Coaching is namelijk maatwerk, een coach ziet jou, je gewoontes en je wensen en gaat samen met jou kijken hoe jij die theorie en modellen efficiënt kunt inzetten in jouw persoonlijke situatie. Waar nodig zal een coach jou een stukje theorie bijbrengen en op basis daarvan gaan jullie samen goede doelen en concrete acties opstellen.

Gedragsverandering
Coaching richt zich op gedragsverandering. Het verschil van waar jij naartoe wil en waar jij nu bent zit hem -grotendeels- in jouw gedrag. Een goede coach houdt je een spiegel voor, ook als dat op dat moment oncomfortabel is. Samen gaan jullie onderzoeken welk gedrag jou in de weg zit en welk gedrag jou helpt in het behalen van je doelen. Daarop worden concrete acties besproken die jou gaan helpen en samen gaan jullie er voor zorgen dat die concrete acties nieuwe gewoontes worden. Het zijn namelijk gewoontes die bepalen of jij je doelstelling wel of niet gaat behalen en het resultaat kunt vasthouden.

Het is een samenwerking
Een coachtraject is een echte samenwerking. Een coach zorgt ervoor dat zowel het doel en jouw waarom helder is. Weten waarom je dat ene specifieke doel hebt is net zo belangrijk als het doel zelf.

Daarnaast waakt je coach ervoor dat je doel en de opgestelde acties realistisch zijn en bij jouw situatie passen. Als de manier waarop jij aan je doel(en) gaat werken niet vol te houden is dan zullen de resultaten ook nooit vast te houden zijn. Om die reden kijkt de coach goed naar jou en je persoonlijke situatie om het voor jou zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Een samenwerking werkt natuurlijk alleen als het van twee kanten komt. Een coach wil dat jij succesvol bent en zal hier alles aan doen. Zo laat een coach jou zien welke wegen jij kunt bewandelen en welke obstakels je kunt tegenkomen op weg naar jou (eind)doel. Jouw taak is om te gaan lopen, je zult het toch echt zelf moeten doen.

Gun het jezelf
 Wil jij graag een coach, die jou begeleidt naar de leefstijl die je graag wil. Iemand die jou wil zien slagen, je de juiste informatie geeft en voorziet van objectieve feedback? Iemand die er voor zorgt dat het zowel realistisch en leuk blijft zodat jij je doelen behaalt en je resultaten kunt vasthouden? Iemand die jou zelfvertrouwen (terug) geeft? Gun jezelf dan een leefstijlcoach. Het is de beste investering in jezelf.

Leefstijlcoaches bij Knooppunt
Bij Knooppunt hebben we gecertificeerd leefstijlcoaches. Dat betekent dat ze zichzelf niet zomaar leefstijlcoach noemen maar ook echt die berg kennis bezitten en hierin blijven investeren. Het is fijn om te weten dat je coach een diploma heeft maar nog belangrijker is dat jullie een klik hebben.

Daarom is een kennismakingsgesprek gratis en vrijblijvend. Tijdens zo’n gesprek gaan we samen kijken naar jouw situatie, de mogelijkheden en of die klik wederzijds is. Het is namelijk belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je coach en andersom moet de coach jou ook echt iets waardevols kunnen bieden.

Wil jij graag zo’n gratis kennismakingsgesprek in Baarlo of  Venray plannen om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen? Laat dan hier je gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

leefstijlcoach baarlo venray