Ervaringen

Even een zware klep op je knie tijdens de dienst

Zes jaren, vijf operaties, veel up-and-downs en veel revalideren later…. Een moeilijke tijd, waar ik veel steun heb ontvangen van Vera, familie, vrienden en collega’s, Knooppunt Centrum voor Gezondheid, VieCuri, MUMC+ (en natuurlijk iedereen die ik nu vergeet maar ook zeker bedoel).
Eindelijk goedgekeurd bij de brandweerkeuring en terug op de plaats waar ik thuishoor. Een grote mijlpaal !
Bij het Knooppunt blijf ik de komende tijd onder toeziend oog van Ramon en Carina verder werken aan mijn herstel om zo volgend jaar zelfstandig te blijven oefenen.
Woorden schieten te kort, maar iedereen bedankt !!

Jim Caris

”Shockwave behandeling”

Shockwave behandeling door Joost heeft het gewenste effect gehad. Fijne fysiotherapeut. Zeer aan te bevelen!

Marc Beumers

“Artrose knie”

Langer had ik al pijn aan mijn linker knie. In juni j.l. ging naar Knooppunt om te vragen voor therapie omdat mijn klachten erger werden in plaats van minder. Een bezoek aan de huisarts en foto’s maken van mijn knieën, werd duidelijk wat er aan de hand was, beide knieën waren aan gedaan door artrose.
Bij Knooppunt heeft Carina me behandeld en samen met mij een programma opgesteld met oefeningen en krachttraining, tevens hebben wij de opbouw in zwaarte besproken.
Nu in november, kan ik zeggen dat alles er weer redelijk goed voorstaat. Hardlopen en schoolslag zwemmen is voorbij misschien kan ik tennissen (met braces). Fietsen is een belangrijk onderdeel van in beweging blijven met de knieën. Knooppunt blijft altijd bereid om mij verder te helpen indien het nodig is, de oefeningen en krachttraining doe ik zelf thuis. Mijn dank gaat uit naar Carina voor haar goede begeleiding.

Jeanne Horvers

Oedeemtherapie na borstkanker

Op 12 november 2018 heb ik een operatie (IORT) ondergaan voor borstkanker in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.  Tijdens deze borstbesparende operatie ben ik direct bestraald op de plaats in de borst waar de tumor is verwijdert. Een éénmalig bestraling. Hierdoor wordt veel gezond weefsel gespaard en is het ook niet meer noodzakelijk om na de operatie nog bestraald te worden.

Bij de na – controle in maart 2019 waren mijn klachten: nog eerder moe en het gevoel van verdikking (littekenweefsel) in de geopereerde borst. Voor het laatste heb oedeemtherapie ondergaan bij Knooppunt Baarlo.  Marieke heeft me behandeld met massages en tape -therapie en hierdoor zijn mijn klachten minder geworden. Het littekenweefsel in mijn borst is iets van mij en dat zal ook blijven maar het voelt nu een stuk zachter. Kortom ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan en mijn advies aan iedereen is met dergelijke klachten gebruik te maken van deze vorm van therapie.

Marieke Bedankt!

5 mei 2019

Willemien de Bruijn

”Duurzaam afvallen met persoonlijke begeleiding in bewegen, voeding en je leefstijl”

Sinds september vorig jaar heb ik me aangemeld voor AMK traject; ik wil veel kilo’s kwijt en in plaats van een paar maanden diëten vind ik het belangrijk om duurzaam af te vallen met persoonlijke begeleiding in bewegen, voeding en je leefstijl. Ik heb ervaren dat de professionele ondersteuning vanuit Knooppunt me heel goed doet; naast de frequentie sportmomenten, zijn er groepslessen in leefstijl, voeding en yoga,  waar je veel praktische tips meekrijgt op het gebied van gezond leven/bewegen. Je merkt na een paar weken al heel goed wat dit programma met je lichaam doet. Wat echter voor mij zeker zo belangrijk is, is het plezier om wekelijks (maandag, donderdag en zaterdag) met een vast groepje te werken aan een gezondere leefstijl. Ieder heeft zijn/haar uitdagingen op dit vlak maar de onderlinge humor en ondersteuning en het voldane gevoel achteraf, zorgen ervoor dat ik elke keer weer met veel plezier ga sporten.

Diana

“Rugpijn verdwenen”

Voor mijn, al langere tijd, zeer pijnlijke rug ben ik door fysiotherapeut Malyar Haresse Nasri in september 2018 behandeld in Venray.  Na twee keer behandeld te zijn voelde ik al een flinke verbetering. Na 7 keer was de rugpijn verdwenen.
Malyar is een zeer bekwame en prettige fysiotherapeut. Ik kan hem aan iedereen aanbevelen.
Nogmaals bedankt Malyar.

Trudy Hendrikx

“Na 2 weken Metaboost 2,5 kg afgevallen”

Ongeveer 2 jaar terug ben ik gestopt met roken. Hierna ben ik 7 kilo aangekomen. Na een tijdje ben ik 2 kilo afgevallen, maar de rest van de 7 kilo ben ik na 2 jaar nog niet kwijt. Bij Knooppunt heb ik gehoord over de Metaboost. Ik heb hier informatie over…

Halime Koseoglu

“Na elke behandeling nam de pijn af”

Erg tevreden over de fysiotherapie behandeling bij Knooppunt. Na elke behandeling nam de pijn af. Vakwerk van de therapeut.

Daarnaast een bijzonder plezierige sfeer.

Paul van Galen

“Ik zit beter in mijn vel”

Ik ben gestart met het Afvallen met Knoopppunt (AMK) programma omdat ik een enkelfractuur heb gehad en omdat ik een fitter en gezonder leven wilde. Na het volgen van de AMK programma beweeg ik meer, eet ik kleinere porties en gezonder, drink ik meer water en zit ik beter in…

Yvonne Staatsen

“Het gaat binnenkort weer lukken………..”

Lekker hardlopen in de buitenlucht! Ik ben superblij met de kundige begeleiding van jullie enthousiaste fysiotherapeuten.

Gonnie Wijnands

“Ik voel me thuis in de AMK groep”

Mijn ervaringen bij het Knooppunt Baarlo en zeker met AMK programma zijn heel positief. Ondanks dat het afvallen niet zo gaat als ik graag zou willen, voel ik me veel beter in mijn vel zitten. Ik kan ook vergelijken. Na mijn ongeluk, diverse operaties en complicaties o.a. de post traumatische…

Nelly Geelen

‘Dikke complimenten voor Chantal en team Knooppunt”

Chantal red ons (kantoor Venray bestaande uit Mayke en Mieke) keer op keer! Aangezien onze werkomstandigheden voornamelijk vallen onder bureauwerkzaamheden, kregen wij op langere termijn steeds meer klachten. Hierom zijn wij regelmatig naar Chantal geweest voor rug en nekklachten.Tijdens deze bezoekjes heeft zij ons echt ontzettend goed geholpen en verminderde de klachten. Chantal en Knooppunt…

Mieke en Mayke

“Een goed herstel binnen een revalidatieproces is altijd gebaseerd op de wondgenezing van het lichaam. Met de fysiologische kennis en “know how” in huis, proberen we door de best mogelijke stappen te zetten om een zo optimaal mogelijk herstel binnen de revalidatie te creëren. Hierbij werkt de fysiotherapeut en de cliënt altijd als team.”

Carina Heer, fysiotherapeute

”Een Kei in zijn vak!”

Voor tweede keer onder behandeling bij Malyar Haresse-Nasri in Venray. Wat een fantastische fysio, een kei in zijn vak. Enorm tevreden, ik raad hem iedereen aan. Na de eerste behandeling is er een aanzienlijk grote afname van mijn klachten. Bedankt weer!

Trayanka Dierx

”Ik gaat nooit met tegenzin!”

2 jaar geleden kwam ik met knieklachten bij Knooppunt. Ik heb daar enkele shockwave behandelingen gehad, en ze adviseerden mij om de spieren te trainen zodat deze sterker zouden worden.

Daarvoor trainde ik bij een andere praktijk. Maar ik heb dit opgezegd omdat ik bij Knooppunt de shockwave behandeling kreeg. En bij de ene praktijk de behandeling laten uitvoeren en bij de andere praktijk trainen zag ik niet zitten.

Bij Knooppunt ging ik onder begeleiding mijn oefeningen doen. Dit beviel me erg goed en de knieklachten werden snel minder. Het trainen beviel me zo goed dat ik me toen heb aangemeld bij de MTT fitnesstraining in groepsverband.

Nu train ik 3x per week, 1x per week apparaten, 1x per week circuittraining en 1x per week gaan we naar buiten bootcampen. Als er geen bootcamp is, dan train ik binnen. Dit alles onder begeleiding. Ik zou ook niet zonder begeleiding willen trainen. Het is toch erg belangrijk dat er op je houding wordt gelet en je trainingsschema af en toe wordt aangepast. Als je vragen hebt, is er altijd wel iemand waar je mee kunt praten. En zit je ergens mee dan is er een luisterend oor.

Het in groepsverband trainen en de afwisseling in trainingen maakt het interessant en erg gezellig, want ook dat is belangrijk. Het verveelt nooit, ik gaat nooit met tegenzin.

Knooppunt organiseert ook nog andere activiteiten. Zo kun je meedoen met een Metaboost programma, hebben ze een Nieuwjaarswandeling en kun je meewandelen met de J2walk.

Het vertrouwen in Knooppunt is groot; het gevoel hebben op de juiste plek te zitten, met mensen om je heen met voldoende ervaring en kennis in hun vak.

Trainen bij Knooppunt zorgt ervoor dat je je fitter gaat voelen, en daarom is het motto van Knooppunt

WEER LEKKER IN JE VEL MET KNOOPPUNT!!!

Nicol van Rens

“Metaboost heeft ons een duw in de goede richting gegeven”

Op 11 januari zijn we gestart met een gezellige groep van dames en heren voor de Metaboost. Samen gaan we 2 weken een schema volgen, om af te vallen en/of meer energie te krijgen.
We kregen uitleg van Lieke en Hélène over het programma. Met een duidelijk schema over wat je moet eten en hoe je het beste kunt sporten.
Je eet veel eiwitten (kwark, eieren, veel groente en `s avonds een klein stukje vlees) en drinkt natuurlijk veel water, thee e.d. Dus geen koolhydraten, dit om je vetverbranding op gang te brengen.
Hierbij sport je elke dag minimaal een half uur intensief. Zodat je je lichaam aanzet tot verbranding. Wij deden dit bij Knooppunt Baarlo in de zaal.
De eerste dagen merkte je dat je energielevel echt wel minder werd, maar daarna kreeg je meer energie ondanks het anders eten en veel sporten.
Na een week kwamen we weer met de groep samen om ervaringen uit te wisselen en weer met Lieke en Hélène te bekijken hoe we de tweede week in moesten gaan. De resultaten die werden behaald waren super. Dit stimuleerde zeker om verder te gaan.
Maar natuurlijk zijn er momenten geweest in de afgelopen week dat het moeilijk was. Bij mij was dat de behoefte aan een boterham met pindakaas, of bij sommige een heerlijke cappuccino.
Maar gelukkig mag je in de tweede week weer de koolhydraten rustig opbouwen.
Dus brood, of knäckebröd. En de laatste dagen weer wat aardappelen of rijst, pasta.
Na twee weken kwamen we nog een keer bij elkaar om alles te evalueren en tips te krijgen van hoe kunnen we nu verder.
Ons heeft het veel gebracht, we zijn bewuster gaan eten. Toch wel een aantal kilootjes minder. Ons heeft het echt de duw in de goede richting gegeven om door te gaan.

Peter-Paul en Dorrie

“Herstel na voorste kruisband reconstructie”

In oktober 2017 scheurde ik mijn voorste kruisband van mijn rechter knie af tijdens een voetbalwedstrijd. Helaas kende ik de klappen van de zweep al omdat ik in 2011 mijn linker voorste kruisband heb afgescheurd.

Destijds heb ik mijn revalidatie ook bij Knooppunt Baarlo gedaan.

Nadat de diagnose was gesteld ben ik op advies van de huisarts direct in contact gekomen met Knooppunt Baarlo. Dit omdat het belangrijk was om al voor de operatie goed te trainen. Des te sterker je de operatie ingaat des te sneller gaat het herstel.

Zodoende kwam ik terecht bij Ward voor een intake gesprek en bespraken we samen het gehele traject. Ik zou tot aan de operatie in januari 2018 gaan trainen met Ward. Dit om alle omliggende spieren sterker te maken omdat na de operatie je een tijd niet veel kan. Samen stelden we een trainingsschema op. De eerste weken trainde ik onder begeleiding van Ward. Dit werd langzamer minder omdat ik ook zelf kon trainen. Wel bij Knooppunt zodat ik altijd terecht kon bij Ward of andere therapeut. Dit is het fijne bij Knooppunt. Er is altijd wel iemand in de trainingszaal waar je vragen aan kan stellen over bepaalde oefeningen.

Toen was in januari de operatie. Dit was een “kleine” ingreep welke ongeveer 1,5 uur duurde. Na de operatie is het zaak dat je snel weer gaat bewegen zodat je knie soepel blijft.

1,5 week na de operatie stond ik weer bij Knooppunt Baarlo. De eerste weken werd ik behandeld door Ward. Hij masseerde de knie en mobiliseerde het weer. Dit waren voornamelijk gecontroleerde bewegingen onder begeleiding van Ward. Ward was heel duidelijk en legde alles goed uit. Doordat ik al eerder deze operatie had gehad wist ik wat er ging komen maar toch nam Ward alle tijd voor me.

Dan begint de tijd dat je echt gaat revalideren door middel van fietsen en lichte krachttraining. Je moet je voorstellen dat in de weken dat je thuis zit je complete spierkracht is afgenomen in het geopereerde been. Je geopereerde been is de helft in omvang dan je goede been.  Beetje bij beetje komt de kracht terug in je been.

Nadat Ward de opstart had gedaan van de revalidatie werd ik overgeheveld naar Carina. Carina zou verder gaan met de revalidatie omdat zij knie specialist is en sport fysiotherapeut. Nadat Carina met me had gesproken over de operatie en mijn gevoel over de vorige operatie stelden we samen een behandelplan op. Het persoonlijke contact ervaarde ik als heel fijn en open. Je voelt je geen nummertje; er wordt echt naar je gekeken wordt en een op maat revalidatietraject opgesteld. Je werkt naar een vooraf afgesproken doel.

Uit mijn vorige revalidatie wist ik nog dat het eentonig zou gaan worden en dat je geregeld een terugval zou hebben. Dit heb ik van te voren ook besproken met Carina en ik zag dat Carina er alles aan deed om het niet eentonig te laten worden. Ze wisselde oefeningen vaak af. Ze vertelde dit ook en legde ook duidelijk uit dat we wel dezelfde spieren trainden maar steeds door middel van een andere oefening. Hierdoor bleef het plezier er ook bij mij steeds in. Je kunt je voorstellen dat je na zoveel maanden 2 x per week fysiotherapie, je er beetje klaar mee bent. Maar door de vrolijkheid en gedrevenheid van Carina was dit niet het geval.

In het jaar revalidatie heb ik, door vakanties van Carina, meerdere therapeuten gehad. Ik merkte dat ze goed op de hoogte waren van mijn traject en dat Carina goede overdracht had gedaan. Ik vond het ook fijn dat er eens iemand anders naar het traject keek en het “anders” deed.

Ook voel je erg welkom binnen Knooppunt Baarlo. De overige therapeuten en receptiepersoneel is vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Ze behandelen je als een mens en niet als een nummer. Persoonlijk praatje kan altijd en vragen oprecht hoe het met je gaat. Ik zal iedereen aanbevelen bij Knooppunt Baarlo.

Ik wil alle medewerkers van Knooppunt bedanken voor de goede zorgen en persoonlijke betrokkenheid.