Coaching op leefstijl – COOL

‘Het is jouw proces maar je staat er niet alleen voor.’

Cool is een gecombineerde leefstijl interventie waarin je begeleid wordt door een gecertificeerde leefstijlcoach. Je werkt stap voor stap naar een duurzaam resultaat; gewichtsverlies, fitheid en een betere kwaliteit van leven. Je bepaalt zelf het tempo en wisselt ervaringen uit met de groep.

Hoe werkt COOL

Cool is een 2-jarig programma dat bestaat uit 2 fases.

Voor aanvang van het programma start je met een intake die bestaat uit fysieke testen en een motivatie check. Je zult het namelijk wel twee jaar vol moeten houden. De intake is ook om vanuit beide kanten te bekijken of de klik er is met jou en je leefstijlcoach.

Fase 1 (8 maanden)

8 groepsbijeenkomsten en 4 persoonlijke coachmomenten. De eerste fase is intensief, iedere maand een bijeenkomst met de groep en daarnaast 4 momenten 1-1 met je coach waar je persoonlijke zaken en actiepunten bespreekt.

Fase 2 (16 maanden)

8 groepsbijeenkomsten en 4 persoonlijke coachmomenten. Dezelfde belasting maar dan in dubbel zoveel tijd. In fase 1 wordt er voornamelijk gekeken welke verandering er nodig is en in fase 2 is het zaak om deze verandering ook daadwerkelijk door te voeren en vol te houden.

Let op: beweging is niet inbegrepen bij het programma, wil je wel bij Knooppunt bewegen dan kan dat op basis van een abonnement.

Kosten en deelname 

Het programma wordt vanuit de basisverzekering geheel vergoed door jouw zorgverzekeraar. Er wordt geen aanspraak gedaan op je eigen risico. Wel is hiervoor een verwijzing nodig van je huisarts. Deze krijg je wanneer je aan de inclusiecriteria voldoet.

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een BMI van 30 of hoger
  • Je hebt een BMI tussen 25-30 met daarbij
    • Een verhoogd risico op hart en vaatziektes
    • Een verhoogd risico op diabetes

Om mee te kunnen doen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en bereid bent om daadwerkelijk aan de slag te gaan met je leefstijl. Ben jij bereid om er elk contactmoment bij te zijn en je doelen te formuleren? Deze motivatie zal ook worden gecontroleerd tijdens de intake.