Climmy Timmermans

“Betekenisvolle activiteiten weer mogelijk maken”

Als dagelijkse handelingen (plots) niet meer naar tevredenheid verlopen kan het fijn zijn als iemand meedenkt. ‘’Samen zullen we zoeken naar mogelijke oplossingen die voor u passend zijn’’.
 
Binnen het brede vak ergotherapie heb ik een passie ontwikkeld voor het thema ‘gedragsverandering’. Een essentieel onderdeel als gewoontes, routines of alle daagse handelingen te belastend zijn. Er ontstaat een disbalans tussen belasting (hetgeen wat je doet op een dag) en de belastbaarheid (hetgeen wat je fysiek en mentaal aan kan).Tijdens de ergotherapeutische behandeling staan we stil bij de factoren die hier invloed op hebben en hoe deze beïnvloed kunnen worden.
 
Samen bewandelen we het pad richting de verandering
Voor Climmy staat in dit proces een gelijkwaardige samenwerking centraal. Oplossingen komen van beide partijen zodat er een breed draagvlak is. Maar uiteindelijk zijn het iemands eigen redenen en motivatie die de veranderingen daadwerkelijk op gang kunnen brengen. Men leert, ondanks de klachten, weer ruimte te maken voor dingen die écht belangrijk zijn rekening houdend met de fysieke en mentale mogelijkheden. Dit zodat de kwaliteit van leven kan verbeteren, en dat is waar het uiteindelijk tijdens mijn behandeling om draait!

Specialisaties

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Chronische pijn- en vermoeidheidsklachten
Ergotherapie
Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Post covid 

KP nummer: 29104406590