Schroth

3-Dimensionale Scoliose behandeling

De methode Schroth is als 3-dimensionale oefentherapeutische methode, ontwikkeld in Duitsland, de enige waarvan het positieve effect op het verloop van de scoliose wetenschappelijk is aangetoond.

Schroth richt zich voornamelijk op mensen met een scoliose, zowel tijdens de periode van groei als bij volwassenen. Bij een scoliose is er een zijwaartse verkromming van de wervelkolom, die gepaard gaat met een draaiing en een afvlakking van de wervelkolom. Vaak is de scheefstand van de schouders opvallend. Ook mensen met een versterkte thoracale kyfose (ronde bovenrug), zoals deze bijvoorbeeld voorkomt bij de ziekte M. Scheuermann, kunnen succesvol behandeld worden met deze methode.

Schroth combineert de ademhaling met het maken van corrigerende bewegingen in de 3 verschillende vlakken tegelijk. Zo worden verkrampte spieren gerekt en verzwakte spieren versterkt. Hierdoor wordt stand van de wervelkolom gecorrigeerd.
Wanneer er een brace moet worden gedragen begeleidt de oefentherapeut hierin.
Er worden oefeningen aangeleerd die thuis gedaan worden zodat een optimaal resultaat bereikt kan worden. Het thuis oefenen is daarmee een essentieel onderdeel van de behandeling.

houdingscheck scoliose

Gratis houdingscheck

Op 24 juni en 1 juli vinden bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid…
blog scoliose schroth venlo venray baarlo

Scoliose Awareness Month juni 2020

Lees de blog van Jolanda, Schroth therapeut, slaapoefentherapeut …