ONCOLOGIEFYSIOTHERAPIE

Zorg zowel voor, tijdens als na de medische behandelingen

Mensen bij wie kanker is geconstateerd ondergaan vaak ingrijpende medische behandelingen. Er is dikwijls sprake van een combinatie van operatie, chemotherapie, bestralingen (radiotherapie) en hormoon- of immunotherapie. Soms geneest de patiënt daardoor of leeft hij langer, maar er kunnen ook zeer nadelige gevolgen zijn. Regelmatig komen er problemen voor, zoals vermoeidheid, pijn, afname van conditie, krachtverlies, beperkingen bij het bewegen, lymfe-oedeem, zenuwbeschadiging of angst- en spanningsklachten. Met behulp van oncologiefysiotherapie kunnen we deze problemen behandelen.

Onze oncologiefysiotherapie richt zich op de gevolgen van kanker zelf en op de uit- en nawerkingen van de medische behandeling op het menselijk functioneren. Begeleiding en coaching spelen daarbij een belangrijke rol. Oncologiefysiotherapie is in alle fases van de ziekte zinvol, zowel voor, tijdens als na de medische behandelingen. De therapie verschilt per stadium van de ziekte.

Bekijk de video “Patiëntervaring oncologiefysiotherapie” waarin een patiënt vertelt wat oncologiefysiotherapie voor haar betekent.

Onze oncologiefysiotherapeuten zijn aangesloten bij:

  • FyNeOn (Fysiotherapie Netwerk Oncologie), een netwerk van fysiotherapeuten gespecialiseerd in de oncologie en
  • ISOZzon, een interdisciplinair en transmuraal netwerk van zorgverleners voor de regio ZuidOost Nederland, die samen streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg op maat voor oncologische zorgvragers en hun naasten.