LEEFSTIJLCOACHING

Jouw evenwicht in eten, bewegen & mindset

Wil je aan de slag met bewegen, je voeding of mindset maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen?  Dan is het Kooppunt Leefstijl Programma iets voor jou!

Na een uitgebreide leefstijlscan begeleiden onze ervaren specialisten je graag op weg naar een langdurig gezonde leefstijl, passend bij jouw situatie.

Zet de eerste stap en maak direct een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Leefstijlscan

Hoe werkt het?

Voordat we de daadwerkelijke gedragsverandering in gang zetten, is het belangrijk te weten waar je staat op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning. En niet alleen dat, maar ook de persoonlijke doelen (wat is belangrijk voor jou), motivatie (hoe graag wil je), specifieke wensen (heb je een uitgesproken voorkeur voor één van de thema’s) en zelfmanagementvaardigheden (ben je al dan niet in staat de veranderingen zelfstandig teweeg te brengen) staan aan de basis van het programma op maat. Uiteraard houden we hierbij ook rekening gehouden met lichamelijke of psychische beperkingen of aandoeningen, mochten deze aanwezig zijn.

Deze check gebeurt aan de hand van een vragenlijst die je invult. Dit resulteert in een eerste ‘leefstijl profiel’ waarop zichtbaar is hoe goed je overall scoort op de verschillende leefstijlgebieden. Het leefstijl profiel wordt weergegeven in een index. Deze index geeft op de drie leefstijldomeinenweer hoe je scoort ten opzichte van de optimale situatie.

Daarna volgt het leefstijlconsult. Het leefstijlconsult is een uitgebreid onderzoek waarin allerlei testen en metingen worden gedaan. Zoals je conditie, lichaamssamenstelling, bloedwaardes, bloeddruk en lenigheid. Maar ook een stresstest, slaapanalyse en energiecheck. Met de uitkomst van de testen gecombineerd met jouw persoonlijke doelen stel je samen met jouw coach een persoonlijk plan van aanpak op. Hierbij wordt rekening gehouden met waar je staat. Ben je je wel bewust van het belang van een gezonde leefstijl? Moet je vooral worden uitgedaagd op een bepaald thema? Wil je vooral in een groep werken, of liever individueel, of zelfs thuis? Wil je wel echt werken aan een bepaald thema of kun je hier ook langs een andere route resultaat bereiken? Als je meer energie wil hebben, kan dit langs zowel de route van betere ontspanning worden bereikt, als die van meer bewegen. De persoonlijke voorkeur speelt dan een belangrijke rol.  Bij het vervolgadvies houden we rekening met al deze factoren en geven je daarmee een advies op maat. Het grote voordeel hiervan is dat je in één keer kunt starten met het juiste programma. Hiermee bespaar je de bekende frustraties bijv. als je al zeer actief bent op beweeggebied, maar toch wordt ‘lastig gevallen’ met tips over het belang van bewegen, omdat dit nu eenmaal de standaardroute is. Maar wellicht was je je nog niet bekend dat een juiste breinbalans leidt tot een beter herstel na een fysieke inspanning en dat daarmee de effectiviteit van een training omhoog gaat.

Dan begint de rol van de leefstijlcoach. Hoewel het systeem adviezen geeft en voorschrijft welke aanpak op basis van de metingen het beste is, helpt de leefstijlcoach jou vaardiger te worden in een gezonde leefstijl door jou te enthousiasmeren en inspireren.

Wanneer je leefstijl profiel bekend is, kun je starten met de verandering van de leefstijl.

Onze ervaren specialisten begeleiden je graag op weg naar een langdurig gezonde leefstijl, passend bij jouw situatie.

Wil je alleen aan de slag met je sportdoelen dan bieden wij hiervoor Personal Training  en het Knooppunt Fit Programma; trainen in een veilige en verantwoorde (sport)omgeving, onder begeleiding van een Fit coach of fysiotherapeut.