GERIATRIE FYSIOTHERAPIE

Een hoge kwaliteit van leven op een zo hoog mogelijke leeftijd

OUDERDOMSKLACHTEN 

Naarmate we ouder worden, ontstaan er steeds meer klachten en gaan we minder bewegen. Deze achteruitgang uit zich vaak in lichamelijke problemen. Vermindering van spierkracht, lenigheid en het evenwicht kunnen zorgen voor achteruitgang in het zelfstandig functioneren van de oudere mens. Daarnaast is er vaak sprake van meerdere klachten tegelijkertijd die elkaar versterken of juist het herstel belemmeren. Dit heeft ook een grote impact op de kwaliteit van leven. 

Persoonlijk 

Bij onze specialisten op het gebied van ouderenfysiotherapie bent u verzekerd van de beste zorg. De nodige specialisaties en cursussen zijn gevolgd om de behandeling zo gericht mogelijk te kunnen uitvoeren. Indien mogelijk wordt er gekeken of de behandeling kan plaats vinden in de praktijk. Mocht door de ernst van de situatie of klachten dit niet mogelijk zijn, komen wij graag bij je thuis. Bij de eerste afspraak wordt middels een gesprek en onderzoek de situatie in kaart gebracht en vanuit hier wordt samen een behandelplan opgestart. 

De behandeling 

Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Er wordt gekeken welke disciplines noodzakelijk zijn, zoals bv. ergotherapielogopedie of diëtetiek. De behandeling bestaat uit persoonlijke behandelingen in combinatie met groepstrainingen. Afhankelijk van de ernst van de klachten kan de behandeling enkele weken tot maanden duren. 

Samenwerking 

Verder is het belang van multidisciplinaire samenwerking binnen de ouderenzorg erg belangrijk binnen Knooppunt. De ondersteuning van elle mogelijke disciplines zorgen voor optimale omstandigheden om jouw zelfstandigheid te herpakken in de thuissituatie 

Veel voorkomende aandoeningen waarbij ondersteuning van ons ouderenzorgteam wordt ingeroepen zijn:  

  • Achteruitgang in het dagelijks functioneren  
  • Neurologische problematiek, zoals gevolgen van een herseninfarct, hersenbloeding of niet aangeboren hersenaandoening (NAH). 
  • Ziekte van Parkinson 
  • Valpreventie 
krachttraining ouderen

Vliegwieltraining voor 50-plussers

Wetenschappelijk bewijs geeft de cruciale behoefte aan voor krachttraining…